Gehoord, gezien, gelezen en gedacht

Bible in one year

Vandaag lees ik de laatste  hoofdstukken uit de Bijbel. Ik heb de Bijbel dit jaar in z’n geheel gelezen. Iedere dag een paar hoofdstukken. Soms was het pittig, want toch wel veel. Er waren weken dat ik helemaal “bij” was, en dan weer moest ik een aantal dagen inhalen.

Door wat meer dan anders in de Bijbel te lezen, zag ik weer meer de samenhang. Die samenhang werd ook zichtbaar in de volgorde van het lezen. Lees je de Bijbel van kaft tot kaft, dus van het boek Genesis tot Openbaring, dan is de chronologische volgorde niet altijd helder. Het was nu mooi om bijvoorbeeld eerst te lezen hoe het toeging in het oude Israël, te lezen hoe profeten waarschuwden tegen de afvalligheid die in Israël plaatsvond. Daarna las ik over de straf die God gaf, (de ballingschap) om daarna te lezen over de opbouw van het land na de terugkeer. Dat klinkt allemaal als verre geschiedenis.

In het afgelopen jaar heb ik een aantal boeken gelezen die juist die geschiedenissen die ik noemde, beschrijven. Deze boeken zijn geschreven door Lynn Austin.

Ik vond het mooie boeken, die nieuwe inzichten gaven over die tijd. Ik zag door het lezen van deze boeken nog meer verbanden. Aanraders, wat mij betreft!

Wat me, zoals zoveel vaker, weer trof is de grootheid van God. Zijn majesteit en trouw. Hij is erbij en zal er altijd zijn, dat is wat Hij beloofd heeft en waar ik op vertrouw!

 

bouw-op-mij-390x600

 

zacharia

leid-mijn-volk-390x600

Vorige

Jaaroverzicht 2016

Volgende

Ik wens jou

 1. Loes Ploegman

  Helemaal mee eens Margé! Ik heb die boeken onlangs ook allemaal achter elkaar gelezen.
  Verhelderend, brengt alles véél dichterbij in je begrip en inleving.
  Goed Oud-en-Nieuw! Groetjes, A en L

  • en ken jij het boek over Jeremia? Vond ik ook erg mooi, geschreven door Thom Lemmons. (Jeremia de man die huilde) Leerde me nog meer over die tijd.
   groet! Margé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén