Kettingbrieven en aanverwante artikelen zijn aan mij niet zo besteed. Vroeger als kind kreeg ik nog weleens een ansichtkaart (wat een woord overigens), waar een aantal adressen op stonden,  met het verzoek zelf een kaart te sturen aan het bovenste adres, en mij eigen adres onderaan te zetten. Tamelijk onschuldig. Later was de vraag weleens geld over te maken, met de gedachte daar rijk van te worden. Verleidelijk! Meestal stopte de ketting of de piramide bij mij.

Gisteren ( nou ja, vannacht) kreeg ik via Facebook  de “taak/opdracht” de komende dagen op datzelfde FB te vermelden waar ik dankbaar voor ben… Ik had dit al een tijdje rond zien zingen. Drie dagen achter elkaar vertellen waar je dankbaar voor bent. Vannacht heb ik er even over nagedacht, het woorden paar: blij en dankbaar kwam in me op. De traditionele woorden bij de aankondiging van een geboorte: Blij en dankbaar vertellen we u dat pietje puck is geboren. Vanmorgen las ik meer in het ND: blij en trots vertellen we jullie dat marietje pietje is geboren. Dankbaar heeft volgens mij een adres, je bent iemand of Iemand dankbaar. Trots ben je op iets wat jij hebt gedaan, althans zo zie ik het. Blijft voor mij de vraag wat de trots is, als je een kind hebt gekregen…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Maar goed, ik mag vandaag op facebook melden waar ik dankbaar voor ben. Opnieuw zit ik te zoeken tussen blij en dankbaar. Dankbaar mag en kan ik zijn omdat ik besef een kind van God te zijn. Dankbaarheid als basis in je leven, dankbaar voor de redding die je mag ontvangen. Dankbaar voor de nieuwe schepping die ik mag zijn. (dat zijn inmiddels drie dingen waar ik dankbaar voor ben). Dankbaar ben ik ook voor de pruimen die we gisteren en vandaag van onze buurman kregen. Tegelijk ben ik erg blij dat ze inmiddels tot jam en chutney getransformeerd zijn.

Blij ben ik met mijn tuin en de bloemen die er in staan. Blij om de schoonheid van de schepping. Ook in achtertuintjes van een gewone wijk.