Gehoord, gezien, gelezen en gedacht

De dag door uwe gunst ontvangen.

Vanmorgen scheen de zon stralend. Het is al weer iets vroeger licht en later donker. Ik hoor alweer meer vogels dan een tijdje geleden. Het is stil in straat en in ons stukje van de wereld. Ik stop even mijn hoofd onder het dekbed en is er alleen maar rust en vrede.

Een week met goede werkgesprekken en een aantal spontane waardevolle gesprekken ligt achter me. Deze dag ligt zonder agenda en afspraken voor me. Spontaan komt er een zin van een lied in me op: de dag door uwe gunst ontvangen….  ik merk dat alleen de eerste regel boven komt en ik het vervolg niet meer weet. Opzoeken dus.

Tot mijn verrassing is het geen ochtendlied maar een avondlied. Een gedragen tekst. Toch ook wel een mooie tekst. De dag ontvangen door Gods gunst. Dank u wel!

 

Vorige

Verademend

Volgende

Communicatie in het ziekenhuis.

  1. Wat een fijn begin van de dag.

  2. Mooi! Ik ervaar zulke liedjes die plotseling in je hoofd zitten als iets wat God tegen je wil zeggen. De ene keer troostend, de ander keer als oproep om hem te prijzen.

  3. Altine Bramer

    Prachtig lied! Ik luister net naar een uitvoering van Jan Mulder (Love Divine 111) the day You gave…. wij zongen dit lied vroeger in de jeugdkampen in een kring voor het slapengaan… Mooie herinnering. Hartelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén