donkeredagenvragen

Sinds vorige week ben ik met het boek “Donkere dagen vragen”, bezig. Geschreven door Paulien Vervoorn en Willem Ouweneel. Advent in een ander licht.

Voor mij is de adventstijd vaak een tijd die voortkabbelt als andere tijden. Natuurlijk zijn er speciale leesroosters voor deze weken. Natuurlijk staan we thuis en elders stil bij deze weken. Dit jaar wil ik het graag wat intensiever “meemaken”, proberen meer stil te staan bij advent en kerst. Iets meer dan alleen alle ‘kerstfolders” bekijken om ze weg te gooien en te denken dat het wel de traditionele kerstdis zal worden.

Het boek.  Het is een strak, sober vormgegeven boek. Voor iedere dag is er een deel uit de bijbel, uit de Herziene Statenvertaling. Die heb ik wel, maar ik lees er niet vaak uit. Wel een mooie nadere kennismaking op deze manier. Aan de hand van de tekst worden vragen gesteld en “opdrachten” gegeven. Luisterliedjes aangereikt, zoals deze hierboven. Op een originele manier word je aan het werk en aan het denken gezet. Ik houd daar wel van. Ik heb nog niet het hele boekje gelezen, ik laat me nog graag verrassen in de komende weken. Ik denk dat het nog best de moeite waard kan zijn als zij-instromer mee te doen! Te koop via internet, of nog beter, bij de plaatselijke christelijke boekhandel!