Gehoord, gezien, gelezen en gedacht

Facebook en cookies

Ga toch weer eens sporten, zo sprak allernaaste een paar maanden geleden, toen ik weer eens zat te suffen en duffen achter mijn laptop.  Het is lang geleden dat ik iets sportiefs deed.Het is meer dan tien jaar geleden dat ik een sportschool van binnen zag, of baantjes zwom.  Mijn klanten wonen bijna allemaal buiten de stad, fietsen lukt niet meer. Wandelde ik in voorgaande jaren wekelijks, ook dat is, door verhuizingen en ziekte, sterk verminderd.  Tijd om in actie te komen, als ik eerlijk ben voelde ik me in de sportievere tijden beter dan nu, vooral ‘geestelijk’

Ik surfde wat, om een sportschool in mijn nabije omgeving te vinden. Met de auto naar de sportschool leek me niet zo’n zinvol plan. Cookies bij iedere site die ik bezocht. Toen ik vervolgens weer eens op Facebook hing, plopte er spontaan een leuke aanbieding van een sportschool op. Een aanbieding van vijf weken proefsporten in een (nieuw?) concept. De advertentie deed z’n werk en ik nam contact op. Zo komt het dat ik sinds een aantal weken al zwetend aan de slag ben. Volgens het Milon concept. Twee keer per week 35 minuten trainen voor het beste resultaat.

Van de week volgde ik een lezing over deze methode. “Het is wetenschappelijk onderbouwd, vanuit het gegeven dat de mens niet erg veel is geëvolueerd sinds miljoenen jaren geleden” Even later uitte de spreker zijn bewondering over hoe het brein in elkaar zit en hoe het werkt. Ik overwoog een een opmerking over spontane evolutie en eerbied voor een Schepper te maken en liet  het erbij.

milon_cirkelMijn proeftijd zit er bijna op. Ik moet beslissen of ik door ga met sporten.  De vraag is natuurlijk wat voor effecten al dat gezwoeg oplevert. Want zwoegen is het wel.

Vorige week tijdens het concert van Adrian Snell werd er reclame gemaakt voor sponsorkinderen. Hoe mooi kan het zijn om een kind in eigen land en eigen omgeving op te laten groeien, met financiële ruggesteun uit een ander land. Ik hoorde en zag de promotie gelaten aan. Dacht bij mezelf: we hebben al een kind. Om me vervolgens te realiseren dat een kind onderhouden via die organisatie per maand (waarom zijn er eigenlijk zoveel verschillende organisaties die hetzelfde doen?) nog minder kost dan een maand fitnessen….

Vanmorgen werd gekeken naar de resultaten van bijna twee maanden sporten. Iets minder vet en iets meer spieren dan toen. Bemoedigend! Toch maar eens echt gaan nadenken of en hoe dit een vervolg krijgt.

Vorige

Wachten… ook bij Alpha & Omega

Volgende

Jona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén