Gehoord, gezien, gelezen en gedacht

Hier is mijn hart

Er zijn liederen die absoluut mij favoriet zijn en er zijn liederen die ik met pijn en moeite zing, of helemaal niet zing.. Niet zing omdat de tekst me teveel aangrijpt, of niet zing omdat ik denk: als ik dit zing beloof ik van alles en dat alles gaat me nooit lukken!

Een lied dat ik liever niet zong is “Neem mijn leven, laat het Heer”. In dat lied beloof je al je uren en je tijd aan God te besteden. Ook nog je zilver en je goud bied je aan. Maak dat ik de voeten zet op de wegen van de wet, ook nog een zin uit dit lied. (in het ‘nieuwe liedboek’ nummer 912) Jaren lang was ik erg consequent in het niet zingen. Tot ik het ooit dus wel zong, uit mijn hart. Eén keer.

Bijna iedere zondagochtend luister ik naar het lied: “Here’s my heart, Lord” gezongen door de Casting Crowns. Ik vind het een mooie opening van de week, het zet me stil. Mooie muziek, mooie tekst.

Een paar weken geleden waren we op een dag van Vaderhart  Een bijzondere dag! (alle ‘toespraken’ zijn terug te luisteren)

We begonnen die dag met het zingen van aanbiddingsliederen. Oude en nieuwe. We zongen “Hier is mijn hart, Heer”. Hé, bekende melodie! Ik luisterde nog eens goed naar de tekst. Een tekst met dezelfde strekking als het lied (uit het liedboek)  dat ik voorheen zo lastig zingen vond. Het lied waar ik elke week naar luister, nu in de eigen taal. Bijzonder!

 

Vorige

Zeg niet….

Volgende

Goed verhaal

 1. Dat is echt bijzonder ja! Dank je wel voor het delen. Zulke mooi ervaringen van een ander hebben we gewoon nodig om sterk te blijven.

 2. Gerda ten Brinke

  Hallo Margé,
  Dit vind ik zó bijzonder. Vorige week heb ik een nieuwe agenda gekocht en er een paar liederen in “geplakt” die mij raken. Eén daarvan is “Neem mijn leven laat het Heer”. Zondag 8 oktober (sterfdag van mijn moeder en van mijn schoonmoeder) zijn Bertus en ik herbevestigd in het ambt van ouderling.
  Ook in deze dienst moesten we bovenstaand lied zingen. Prachtig.
  En nu lees ik jouw verhaal, geschreven op 8 oktober, dat ook over Lied 912 gaat.
  Toeval bestaat niet. Het wordt ons toegeworpen door God, onze Vader. Amen….
  Het ga je goed met allen die je lief en dierbaar zijn.

  Groet Gerda ten Brinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén