“Onze boodschap klinkt  misschien dom en zwak. Maar die boodschap komt van God, en God is wijzer en sterker dan mensen”

Ik ben er nog niet klaar mee, met het UE weekend. Al staat deze week mijn agenda weer aardig dichtgemetseld, ik wil proberen de gedachten en gevoelens vast te houden.

In de parade der dwazen, vrijdagavond, werd  Fransciscus van Assisi genoemd. Voor mij een grote onbekende, niet van naam, wel van inhoud. We lazen het zonnelied. Daar had ik recent iets over gelezen… ik kan het niet meer terughalen. Wel herinner ik me dat het een niet echt positief verhaal was. (iets van aanbidden van de schepselen, in plaats van de Schepper) zonnebloemHoe dan ook, ik maakte (bijna) voor het eerst kennis met het zonnelied. Het is een loflied over de schepping, voor de Schepper:

Wees geloofd, mijn Heer door al uw schepselen, vooral door broeder zon, die de dag brengt en ons beschijnt; schoon is hij  en stralend in grote luister: van U, Allerhoogste, ons een gelijkenis.

Wees geloofd, mijn Heer, door zuster maan en de sterren, aan de hemel heeft U ze gezet, klaar, kostbaar en mooi.

Wees geloofd, mijn Heer, door broeder wind en de luchten, en wolken en heldere hemel en ook door weer, dat Gij uw schepselen geeft.

Wees geloofd, mijn Heer, door zuster water, zo nuttig en nederig zo kostelijk en kuis.

Dit is nog niet het complete lied. Ik ontdekte verschillende variaties op het web.

Gister vierden we avondmaal. Delen aan en met elkaar. Dit na het lezen van een mooie inleiding, die zo begon:

De Heer is hier! Ons diner wordt geserveerd. Hef je hart op, zo vaak afgeschermd om de wonden en littekens te verbergen. We kunnen vrij zijn om te laten zien wie we echt zijn en merken dat we waardig zijn om geliefd te worden door God en door degenen met wie we verbinding verlangen.

Afkomstig uit: “A Gospel that overcomes shame”, Andrea Campanale. Vertaald door Oeds Blok, met toestemming gebruikt.

Ach, ik stop maar! Wil  je de toespraken horen, surf dan even naar http://www.urbanexpression.nl/

Daar zijn ze te vinden!