Vandaag is dag 32 van de veertigdagentijd. Nog een ruime week te gaan. In de afgelopen weken was ik bezig met het veertigdagen boekje dat in onze kerkelijke gemeente verspreid is. We lezen het Markus evangelie, iedere dag een stukje met vraag naar aanleiding van de tekst. Mooie nadenkvragen, bijvoorbeeld bij Markus 11 vers 12 tot 26 : zijn er in jouw huis tafeltjes die Jezus zou omgooien? En in onze kerk? We begonnen ons moderamenoverleg ermee. Er wordt nog over nagedacht..

We bezochten de Mattheüs passie, opnieuw die van Luthers Bach Ensemble. En nog net zo mooi en bijzonder als vorig jaar.  De dag ervoor was ik naar het warme truienconcert van Tear geweest. Zo jammer dat daar zo weinig mensen waren! Men weet niet wat men mist! Gisteren zou ik naar de Passion van Adrian Snell gaan, ware het niet dat ik in bed met migraine lag. Helaas.

Morgen hopen we een optreden van Reisgenoten in Nieuw Sion mee te maken, en dan zaterdag nog een uitvoering van de Crucifixion van Stainer. Ik denk dat ik dan voorlopig voldoende concerten bezocht heb.

De veertigdagentijd is natuurlijk meer dan een concertreis. Het is mooi om als gemeente tezamen een bijbelboek te lezen. Iedere donderdag is er een tijd van gebed en stilte en zang, om ook samen stil te staan bij de weg die de Here Jezus ging. Voor ons. Volgende week is de goede week. Opnieuw maakten we in het klooster een boekje voor de goede week. Opnieuw echt handwerk, met losse bladen om creatief mee bezig te zijn en een mooi leesrooster voor de goede week.

Te koop in de winkel in de koffieschenkerij. Of via retraites@nieuwsion.nl  (17,50 is de prijs)

Volgende week donderdag begint de paasretraite in klooster Nieuw Sion. Als ik het goed heb is er nog een plaats vrij. We gaan mee met de getijdengebeden, vier keer per dag. Verder veel rust, en op zaterdag een creatieve dag. En als hoogtepunt de paasviering in de vroege paasochtend. Dit jaar met een echt korte nachtrust, omdat de zomertijd ingaat. Ik zie er naar uit om pasen weer in het klooster te vieren. Tegelijk denk ik dat ik het thuis en in de kerk vieren mis. Ik wil altijd alles tegelijk!