Gehoord, gezien, gelezen en gedacht

Zorg voor jezelf

Gister was een intensieve dag. Al ‘vroeg’ zat ik in de trein, op weg naar Utrecht. Daar zouden jongste zus een workshop van de (of het?) PGGM gaan volgen. Van 13.00u tot 19.30 zaten we onder de pannen van het “Huis van Verbinding”. zie: http://www.persoonlijkevisie.nl/nl/inspiratie

Dertig vrouwen zaten verwachtingsvol te wachten op de dingen die gebeuren. Er volgde een lange introductieronde. Iedereen kreeg een vraag te beantwoorden, zoals: wat zijn je verwachtingen voor deze dag? Die vraag kreeg ik niet, zou het lastig vinden om daar wat zinnigs over te zeggen, doorgaans stap ik redelijk blanco zo’n dag in. Zo’n soort van schijnzekerheid, dan kan het niet tegenvallen. Het was opvallend dat er alleen vrouwen waren, en iets minder opvallend dat een behoorlijk aantal op zoek was naar de balans tussen werk en privé, of tussen overige verplichtingen en vrije tijd.

Het was de bedoeling dat we in een aantal stappen tot een persoonlijke visie kwamen. Visie? Hm, soms een vies woord, er wordt zo vaak een fraaie visie beland, die vervolgens onderin in een kast beland. (overigens precies de plek waar mijn spullen van gisteren nu liggen…..)

We gingen in een aantal stappen aan de slag met die visie:  Wat zijn je kernwaarden? Wat is je hogere doel? Wat zijn je kernkwaliteiten, wat is je gewaagde doel?

Onze kernwaarden moesten we op een sticker schrijven, die op je kleding plakken, om vervolgens drie anderen op te zoeken en in gesprek te gaan over die waarden. Het was heel bijzonder om drie vrouwen te ontdekken die alle drie geloof als kernwaarde opgeschreven hadden. De vierde, (ik dus) had dat niet zo benoemd, mijn redenering was dat geloof de basis is en niet zozeer een kernwaarde. Wat volgde was een boeiend gesprek over geloven en wat dat voor jou betekent. Heel bijzonder!

Wat ook bijzonder was, was dat we iemand moesten bellen om te vragen wat diegene als kernkwaliteit van jou zag. Ik belde een collega, (doordat mijn telefoon kapot is, ben ik al mijn telefoonnummers kwijtgeraakt, dus voel je niet gepasseerd dat ik jou niet gebeld heb)

Goed om te horen wat collega als kernkwaliteit zag, met een zeer herkenbare valkuil, die kreeg ik er gratis bij. Zo bouwden we verder aan onze persoonlijke visie. Die ik overigens nog niet echt concreet heb. Wel vond ik het mooi, goed, bijzonder, om mijn dromen die ik droom op papier te zien, en me af te vragen wat me ervan weerhoudt ermee aan de slag te gaan. (dromen in de zin van gewaagde doelen, dingen waar je zelf, in meer of mindere mate, wat aan kunt doen) We kregen het boek: Je bent wie je wordt, geschreven door Salem Samhoud en Ilse Nelemans mee, om nog verder met deze dingen aan de slag te gaan.

Na dit deel volgde het tweede deel van de workshop. Een workshop kleur en stijl. We kregen leuke tips mee, en we ontdekten dat simpele dingen grote verschillen kunnen maken. Dingen om blij van te worden. Minder blij werd ik toen gezegd werd dat ik eigenlijk de ‘verkeerde’ kleuren draag… help, wat moet ik daarmee? Nieuwe garderobe? Lijkt me toch maar niet. Waar ga ik me nu weer druk over maken? Hierover voorlopig maar niet!

Vorige

Schoolochtend

Volgende

Ik ga op reis en ik neem mee…

 1. En wat dan als jouw kernkwaliteit werd benoemd wordt verder verzwegen….
  Daar wordt ik dan wel weer nieuwsgierig van. En of je jezelf er in herkende of niet. Je weet wel, dat soort grut-vrgen waar ik heerlijk in door kan slaan, hahaha.

  Klinkt als zeer boeiende dag! Fijn dat het, op de verkeerde kleuren na (he, je had toch zo’n analyse gedaan..?!?!?) een positieve ervaring was.

  Weer genoeg hersenkraakvoer voorlopig dus 😉

  • och, als je aandringt, Yvonne, wil ik het wel zeggen…. interesse in mensen, was de reactie, de valkuil nieuwsgierigheid.

   Ik had al twee keer een kleuren analyse gedaan. Beide keren wel hetzelfde resultaat, deze keer een ander verhaal. Ach, ik ga mijn eigen weg hierin.

   Hersenkraakvoer, mooi woord! Ja, daar heb ik voldoende voorraad van, zit ik eigenlijk nooit verlegen om!

 2. froukje hulzinga

  ik denk dat de kernkwaliteit is:bescheidenheid. en wat kleuren voor je kleding betreft, mooi zo laten die vrolijke kleurtjes staan je prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén